難以一BRA走天下 – Bra Wardrobe Guide

真係唔好話,一bra怎能走天下呢?唔講唔覺,其實bra都有分場合去著㗎!不同場合可以呈現出不一樣的自己給大家睇。 內衣都一樣,不同場合或不同的衣著就配不同的內衣。 當出到街先發覺今日著錯bra都真系會周身唔舒服。

 

咁咩內衣配咩場合呢?小編同大家分享下先:

 

Sport bra – 需要走走動動,唔想成日要顧個bra走咗位要整返好,運動內衣就唔怕麻煩了。通常運動內衣會比較有彈性,唔會走位,可以專心做運動。

最適合場合/衣著: 瑜伽,行山,踩單車,跑步及各種運動等

遊覽Sunna Character 運動內衣

 

淺色bra – 當想著淺色衫,唔想透到裡面件內衣就最好不過。

最適合場合/衣著:著淺色衫

遊覽Sunna Character 淺色內衣

 

無鋼圈內衣 – 懶惰指數偏高時,但出街都總要著bra㗎嘛。又唔怕箍住,頂住自己,無鋼圈內衣就最適合。

最適合場合/衣著:加大碼衫,街坊look,心情懶散時,孕婦,T恤,鬆身襯衫

遊覽Sunna Character 無鋼圈內衣

 

Push up Bra – 不需要性感的,就算包到自己實一實,挺胸內衣穿起來都會令到自己自信一點。同朋友傾計都可以談天說地。若言要見工面試都可以有更好的表現呢!

最適合場合/衣著:同成班女仔friend 出去玩,OL工作,見工面試

遊覽Sunna Character 挺胸內衣

 

細一級的Push up Bra – 想著性感一點show下quali呢個系一個不錯選擇。譬如著開C杯就轉B杯,哇!個事業線即刻好勁呀~不過既然系著開C杯要換B杯就會比較窄,會箍住自己。無計啦,愛靚唔愛命是女生們的座右銘呀嘛! 哈哈,不過一日半日就好喇

最適合場合/衣著:性感低胸上衣,同男朋友燭光晚餐

 

調整型內衣 – 定時定後都要著的調整型內衣,自己透咗一兩日就最好著返調整型內衣喇。 一定要keep住身形唔好讓副乳形成,又或者整咗個前後胸點算呀?

最適合場合/衣著:需要調整身形的女士,keep住身形唔好走樣的女士

遊覽Sunna Character 調整型內衣

 

Bra帶靚靚的內衣 – 尤其是夏天,有時候件衫會比較大領,要讓人覺得自己有品味的,有襯過先出街。最容易就由bra帶話人知啦。

最適合場合/衣著:大領襯衫上衣,吊帶上衣

 

無帶bra – 有時候著大領襯衫但又唔想俾人睇到bra帶時候。不過,記住要一個追巴士都唔怕的無帶bra呢。如果唔系就一路成日都擔心會跌會跌㗎喇。解決方法是有的,只要能買一個貼身的無帶bra,就唔怕一路行一路慢性下滑。又唔洗一路行一路托返上去啦嘛

最適合場合/衣著:露肩上衣,露肩連身裙

 

Nude Bra – 要買一件黏得好穩陣先得,因為如果大汗小小都有可以容易甩呀

最適合場合/衣著:露背連身裙

Sunna Character